Danish Updates

Pusher Street er blevet lukket, – … pusherne vil nu sælge frikadeller i det tidligere Pusher Street! … Really ?

På baggrund af en alvorlig skudepisode i Pusher Street, den 26. august 2023, hvor en 30-årig mand med tilknytning til Hells Angels blev skuddræbt, hvorunder også fire tilfældige gæster på Christiania blev ramt af skud, – så havde ikke alene flere politikere på Christiansborg fået nok, det havde et samlet Christiania også.

Et samlet flertal på Christiania, ville have Pusher Street lukket, – men hvad med hashhandlen?

… Altså, hvad med dem, der sælger hash – og dem, der ryger hash, – begynder de at sælge frikadeller og de tidligere hashrygere, spiser de så lykkeligt frikadeller, – eller handler salg af hash og rygning af hash, om noget helt andet?

Ovenstående problemformulering, vil enhver erfaren samfundsvidenskabeligt arbejdende forsker, vurdere til at være en problemformulering, der er for spøgefuldt- og upræcist formuleret.

… med opmærksomhed på vores spøgefulde- og upræcist formulerede problemformulering, er det så alligevel muligt, at finde frem til ét eller gerne flere mennesker, som kan hjælpe os med at præcisere vores problemformulering, og mulige konklusioner og afledte løsninger, – igennem brug af deres egne livserfaringer fra Christiania, som kunde i Pusher Street … og som menneske i eget liv, hvor ens venner også giver anledning til at reflektere over livets gang og modgang … måske nogen af de dage, hvor de er gæst på Christiania?

───

Ved begyndelsen af 2015, påbegyndte ThePeoplePress.com og MVmdcc.com i samarbejde, – et flerårigt researchforløb, der skulle afdække, hvorfor der opstår de ofte meget hårde konfrontationer mellem politi og pushere, i Pusher Street. Og i dette researchforløb, var vi særlig interesseret i at afdække og forstå, både københavns kommunens ressourcenetværk, politiets ressourcenetværk og de kriminelles ressourcenetværk, og i sammenhæng hermed, identificere de konfliktdynamikker, der gav anledning til de hårde konflikters udvikling – på hele Christiania.

Undervejs i dette researchforløb, der møder vi Martin i 2017.

Martin viser sig at være en fantastisk ressourceperson – og bliver inspiration til at korrigere vores research, så den blev mere individorienteret.

Pædagog Martin Raun Höeg

… naturligvis, så blev Martin et sådant individ, vi fulgte og talte med mange gange. Og, det var en stor fornøjelse, at dele tanker og overvejelser med ham, som led i at forstå Christiania’s positive- og mindre positive dynamikker, samt hvad der kan gøre én til hash-ryger … og i nogle tilfælde også hash-sælger.

Martins fulde navn, er Martin Raun Höeg.

Han er uddannet som pædagog.

Endvidere en habil skakspiller, der regelmæssigt gæster Café Månefiskeren og Woodstock på Christiania. Primært for at spille skak, mens hans ryger en lille joint.

… efter flere samtaler med Martin, – måtte undertegnede konstatere, at hér er en mand, der hudløst ærligt, fortæller om at ryge hash og hvorfor han gør det. Hvilke følelser, der ofte rammer ham, når han af andre mennesker, mødes af fordomme – over for sit behov, for at ryge hash.

… undervejs i disse samtaler mellem Martin og undertegnede, så måtte jeg igen og igen, med mismod konstatere, at Martins egen-oplevede insider viden – om livets gang og modgang, ikke alene var betingende for, hvorfor nogen mennesker vælger at ryge hash, men bestemt også betingende for, hvorfor nogen mennesker, tidligt i deres ungdom, bliver en del af et kriminelt miljø og senere endda også, én del af den organiserede kriminalitet i Danmark.

───

Grundet Martins åbenhed og ærlighed, så gennemførte undertegnede et videointerview med Martin, der gik tæt på livet medgang og modgang, som Martin kendte fra eget liv og andres liv.

… her er videointerview’et med kære og modige og ærlige Martin, – som med åbent- og til tider næsten blødende hjerte, tager os med igennem eget- og andres liv.

───

Når undertegnede genser interviewet med Martin, så må jeg misfornøjet konstatere, ikke alene var vores research og dens triste konklusioner rigtige, – det var rigtig mange af Martins oplysninger til os, desværre også.

… særligt, at sociale kritiske omstændigheder og den sociale arv, og dermed hvilken opbakning du som menneske oplever, fra tidlig ungdom til langt op igennem dit liv, – det er forsat betingende for, om dit liv former sig overvældende positivt – igennem store dele af dit liv, – … eller du tidligt i dit liv, overvældes af mismod og vrede, grundet dit liv og dets udvikling, stagnere i en alt for tidlig alder.

… når ingen giver dig omsorg og mental opbakning, samt hjælper dig ind i positivt karrieregivende netværk, så bringer frustrationen over stagnation – tidligt i livet, alt for mange mennesker omkring misbrug af forskellige substanser. Og meget vel også introduktion til netværk, med mennesker, hvor man misbruger hinandens tillid og svaghed, til ensidigt at begunstige egne kortsigtede interesser. Overlevelse bliver i sådanne miljøer, fællesnævneren … og så er vejen til at blive kriminel og en del af organiseret kriminalitet, det er en livsvej, der er alt let finde vej frem til.

Man stopper ikke organiseret kriminalitet, ved at forbyde organiseret kriminalitet!

… som chefredaktør for ThePeoplePress.com, så med opmærksomhed på Martins oplevelser og refleksioner, samt vores egen omfattende research, så må jeg blot konstatere, – handel med hash eller andre hårdere euforiserende stoffer, samt afledt organiseret kriminalitet, det stopper ikke alene ved at forbyde grupperinger som: Loyal To Familia (LTF), Bandidos, Hells Angels og … – for der vil hele tiden komme nye mennesker til, hvor deres start på livet, ikke gjorde det let for dem, at bringe sig selv ind på en lovlig samt givende livs- og karrierevej.

Det er de kritiske sociale omstændigheder og den sociale arv, som vi i Danmark, skal tage et endeligt opgør med, – … ellers finder pushere og anden form for organiseret kriminalitet, blot nye indtægtsområder og geografiske områder i Danmark, som de gør til deres levebrød og arbejdssted.

─────

Your Truth Matters To Us!

Connect with us and let other people see and hear your truth,

from behind the scenes of your life and work.

Use this link:

Get in touch with us

───

Med venlig hilsen

Marcus Vigilius Brendstrup

Chefredaktør for ThePeoplePress.com

──────────────────────────────

ThePeoplePress.com

– The Truth Matters To Us –