Articles

Copenhagen Pride … er reelt en forsat kamp, for, – respekt omkring FN’s erklærede menneskerettigheder!

Happy Pride to the whole Copenhagen Pride, from

Marcus & Vigilius Development Communication

_____

Frihed og Retten til at være det menneske, som man ønsker at være, er indbegrebet af en menneskeret!

En pride-parade, er derfor reelt en menneskerettigheds-parade, der under denne uges Pride, særligt anerkender lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transkønnet og queer personers – RET til at være de mennesker, som de ønsker at være i tanker og handlinger. Helt på lige fod, med de mennesker, der ikke føler sig som en del af denne gruppe af mennesker.

Og her kommer det virkelig vigtige,- … Priden giver én mulighed for, upåagtet af hvilket livssyn og livsform, man må have i sin hverdag, så giver Priden – mulighed for at møde nye mennesker og grine, danse, sludre om livet, dele et par fadbamser … og så gå fredeligt videre i sin hverdag, mens man tænker over, den sidste times anderledes livsformer og tanker, du har mødt og måske ikke møder i dit vante hverdag og miljø.

… Alt det kan du lykkes med, ved blot at køre omkring Københavns Rådhusplads, – tage en time ud af din hverdag, mens du møder nye mennesker og nye tanker, mens du danser og sludre.

Det er faktiske ret imponerende, når man tænker på, hvor ekstremt menneskerettigheder krænkes i mange andre lande, blot fordi de tænker og ønsker at leve anderledes.

___

Indrømmet, – Danmark kunne blive bedre til at efterleve FN’s erklærede menneskerettigheder, men vi skal også huske at værdsætte og være stolte af, hvor langt vi reelt er kommet.

Så, lad mig slutte, hvor overskriften startede, – som borger i København og Danmark, – … upåagtet af din livsform og livssyn i hverdagen, så har du som dansker, også noget af være stolt af, – helt tilbage fra andelsbevægelses etablering og modernisering af Danmark, så har vi vist, hvad det at stå sammen og ville noget større end sig selv og egne daglige interesser, der har vi med denne indstilling, skabt et samfund, der passer langt bedre på sine borgere, end mange andre lande formår og ønsker at gøre.

Så, – lad mig slutte, hvor jeg startede … deltag i denne uges festligheder, om end det måske kun er en time … hver dag … Because You Deserve It!

____

Og, skulle du ønske at danse og feste lidt mere, når du kommer tilbage til kontoret, fra Priden på Københavns Rådhusplads, så er her lidt mere musik fra SpaceGirl / MetGry at danse til, sammen med dine kollegaer.

───

Chefredaktør for ThePeoplePress.com &

CEO for Marcus & Vigilius Development Communication

MarcusVigilius.com